Nieuws
26 mei 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab 8.9 en 10.1 krijgen toch geen microSD

Gisteren, tijdens het BelCompany Tablet event in Amsterdam, was ook de nieuwe Samsung Galaxy Tab 10.1 (niet de 'Vodafone versie' dus die op dt moment al in de winkels ligt) te bewonderen.

Over de releasedatum had Samsung nog geen nieuws, dat blijft vooralsnog 'deze zomer' (vermoedelijk ergens in juli). Toch wist Geert Mol van Samsung mij wel te verrassen met de mededeling dat de Galaxy Tab 10.1 en 8.9, in tegenstelling tot hetgeen beweerd werd bij de presentatie van de Honeycomb (Android 3.x) tablets, toch geen microSD slot krijgen.

Volgens Geert Mol had het te maken met de ontwikkeling van de tablet. De core van Honeycomb blijkt namelijk (nog) geen ondersteuning voor microSD geheugenkaarten te hebben. Omdat de Galaxy Tab 8.9 en 10.1 nog volop in ontwikkeling waren toen beide tablets, tijdens de CTIA, onthuld werden, was op dat moment nog niet duidelijk dat de aangekondigde microSD feature niet mogelijk zou blijken te zijn.

Overigens gaat Samsung het uitbreidbare 'geheugenprobleem' wel oplossen. De Galaxy Tab 8.9 en 10.1 krijgen namelijk een accessoire waarmee via USB extra geheugen aangekoppeld kan worden en bestanden kunnen worden uitgewisseld. Een variant op de USB-on-the-go oplossing van Nokia, denk ik dan zo ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.