Tablets
30 september 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus onthuld

Samsung heeft vandaag ook in Nederland de komst van de nieuwe Galaxy Tab 7.0 aangekondigd. Na het debacle rondom de lancering van de Galaxy Tab 7.7 in Berlijn, is het nu natuurlijk vooral afwachten of Apple ook over deze Samsung Tablet gaat 'vallen' ;-)

Maar goed, de Galaxy Tab 7.0 wordt de opvolger van de vorig jaar gepresenteerde Galaxy Tab, zoveel moge duidelijk zijn. De nieuwe versie heeft verbeterde specs en is ook lichter en dunner dan zijn voorganger.

Samsung Galaxy Tab 7.0

Opvallend is wel dat de adviesprijs van de Samsung Galaxy Tab 7.0 met 499 Euro precies 20 Euro hoger ligt dan de prijs van de Galaxy Tab 10.1. Dat lijkt een beetje vreemd voor een tablet met een veel kleiner display en nagenoeg dezelfde specificaties, maar bij de Tab 7.0 krijg je voor dat geld dan wel GSM (om te bellen) en 3G support (UMTS / HSPA+) erbij. En die versie kost bij de 10.1 599 Euro (zonder GSM support). De Samsung Galaxy Tab 7.0 krijgt echter ook een WiFi Only versie. Daarvan is het prijskaartje nog niet bekend gemaakt maar die zal dan wel zo'n 100 Euro lager liggen, in lijn met de huidige prijsverdeling van de verschillende Samsung Tab versies, denk ik, 379 Euro inclusief BTW, zo heb ik zojuist (13u45) van Samsung vernomen.

De vraag is in hoeverre het prijskaartje het succes van de Tab 7.0 met 3G en WiFi in de weg gaat zitten als het toestel eind dit jaar in de winkels verschijnt. Natuurlijk zullen er altijd consumenten zijn die liever een 'handzamere' tablet hebben die in de binnenzak van een jas past, maar of die daarvoor ook meer willen betalen dan het grotere model? De tijd zal het leren.

De belangrijkste specs van de Samsung Galaxy Tab 7.0:
- 7 inch WSVGA (1024 x 600) Display
- Android Honeycomb OS
- 1.2 GHz dual core processor
- 1GB RAM
- 16GB of 32GB geheugen (afhankelijk van het model)
- microSD geheugenkaart optie
- 3 megapixel camera (acherzijde) en een 2MP aan de voorzijde
- 9.96mm 'dik', 345 gram
- GSM, UMTS en HSPA+ support
- WiFi / WiFi Direct
- Bluetooth 3.0
- A-GP

Op de volgende pagina kun je het volledige persbericht en alle specs van de Samsung Galaxy Tab 7.0 lezen.

Specs en Persbericht

Alle specs:

Onderweg nóg meer mogelijkheden met GALAXY Tab 7.0 Plus
· Krachtige en stijlvolle 7 inch tablet streelt het oog
· Slim multi-tasken met ‘Mini Apps’
· Drie keer zo snel downloaden met HSPA+ verbinding

Delft, 30 september 2011 – Met de GALAXY Tab 7.0 Plus kondigt Samsung een 7 inch tablet aan, waarmee je onderweg nog méér kunt. In de GALAXY Tab 7.0 Plus komen kracht en productiviteit samen in een elegant en lichtgewicht design. Met Google Android™ Honeycomb geeft deze tab een rijke multimedia-ervaring. De tab opent een wereld aan entertainment, speelt vele videoformaten af en brengt je social networks dichterbij.

“Met de lancering van de Galaxy Tab hebben wij de markt voor 7 inch tablets opengebroken. Voortbouwend op het succes van de GALAXY Tab, brengen we nu de GALAXY Tab 7.0 Plus uit die nog méér biedt dan de huidige modellen. De nieuwe tab is nóg makkelijker mee te nemen, werkt nóg handiger en geeft een rijkere multimedia-ervaring”, zegt Geert Mol, Marketing Manager Samsung Mobile. “De GALAXY Tab 7.0 Plus is ideaal voor degenen die altijd productief willen zijn. Of je nu in contact wilt blijven met je collega’s, je vrienden of altijd de nieuwste content binnen handbereik wilt hebben: de Galaxy Tab 7.0 Plus maakt het mogelijk, waar je ook bent".

Extra productief
Dankzij het 7 inch display is de GALAXY Tab 7.0 Plus eenvoudig mee te nemen. Met een gewicht van 345 gram en een dikte van slechts 9,96 mm past deze tab makkelijk in je jaszak of tas. Onderweg kun je met de GALAXY Tab 7.0 Plus slim multi-tasken. De tab werkt razendsnel dankzij de krachtige 1.2 GHz dual core processor. Met ‘Mini Apps’ heb je 7 veelgebruikte applicaties op het startscherm direct bij de hand. Favoriete functies zoals een music player of agenda laat je als pop-up op full screen applicaties verschijnen. Maar er is meer mogelijk, want met LivePanel richt je je interface in zoals jij dat wilt.

Het webbrowsen op deze tab is verbeterd met Adobe Flash en een supersnelle HSPA+ verbinding. Daarmee kun je drie keer zo snel downloaden als met een conventionele HSPA connectie. Met Wi-Fi Channel Bonding combineer je twee kanalen tot één voor een verbeterde netwerkverbinding en datatransfers die tot twee keer zo snel zijn. Ook kun je met de GALAXY Tab 7.0 Plus voice en video calls maken zonder headset. Je ziet je vrienden en familie uit de hele wereld haarscherp op het grote display van de tab.

Onderweg van entertainment genieten
Op de Galaxy Tab 7.0 Plus kun je genieten van Full HD-video’s op het 7 inch WSVGA display. Dankzij de ondersteuning van DivX multi codec speel je op de tab video’s in verschillende bestandsformaten af. Op het vernieuwde virtuele clipboard sla je teksten en beelden op om deze vervolgens te knippen en plakken waar je maar wilt.

Op de GALAXY Tab 7.0 Plus raak je nooit uitgekeken. De Readers Hub en de Music Hub op de tab geven direct toegang tot content zoals e-books, kranten, tijdschriften en meer dan 13 miljoen songs. De Social Hub brengt e-mail, instant messaging, contacten en afspraken handig op één plek samen.

De Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus is eind 2011 in Nederland verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 499,- incl. BTW.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.