Nieuws
26 februari 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab 2 nu ook met 10 inch scherm

Enkele weken geleden presenteerde Samsung de tweede variant van de Galaxy Tab 7. Vandaag is daar de 10.1 inch versie van onthuld. Dit wordt een van de toestellen dien de Koreaanse fabrikant mee naar Barcelona genomen heeft.

Ook dit wordt een Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) tablet met een dual core processor en de bekende Samsung tools.

Galaxy Tab 2 10.1

De nieuwste Samsung tablet is dus de grotere broer van de Galaxy Tab 2 (7 inch) die onlangs gepresenteerd werd. Behalve het 10.1 inch scherm heeft deze nieuwe tablet standaard ook Android 4.0 aan boord. Verder is hij ook voorzien van 16 of 32GB geheugen (afghankelijk van het model) dat ook nog eens uitgebreid kan worden met maximaal 32GB via een microSD kaart. Voor de snelheid heeft Samsung er een 1 GHz dual core processor met 1GB RAM in gestopt. De hele lijst met specs kun je op de volgende pagina vinden.

De Galaxy Tab 2 10.1 wordt geen al te dure tablet wanneer hij, samen met de eerder al gepresenteerde 7 inch Tab 2, in de loop van het tweede kwartaal (tussen april en juni dus) in de winkels verschijnt. De WiFi versie kost 399 euro en wil je ook 3G erbij dan moet je rekenen op 499 Euro. Dit zijn adviesprijzen voor de losse tablets, zonder abonnement.

Enkele foto's:

Galaxy-Tab-2-101 Galaxy-Tab-2-101-back Galaxy-Tab-2-101-side

Specs van de Galaxy Tab 2 10.1

Alle specs van de Galaxy Tab 2 10.1:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.