Accessoires
24 juni 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab 10.1 vanaf 4 augustus in Engelse winkels

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 eind juni / begin juli in de winkels zou liggen. De Koreaanse fabrikant ondervindt echter nogal wat problemen met de hard- (microSD) en software (Android 3.X) voor haar nieuwste tablet waardoor de lancering uitgesteld moest worden.

Vandaag heeft Samsung UK bekend gemaakt dat de Galaxy Tab 10.1 daar vanaf 4 augustus in de winkels zal liggen.

Dat zegt natuurlijk nog niets over een eventuele Nedelandse release, maar via via heb ik wel al vernomen dat Samsung hier een pers event voor de Galaxy Tab 10.1 aan het plannen is voor medio / eind juli. Navraag bij Samsung leverde vanmiddag nog niets op, maar als dat event inderdaad doorgaat dan lijkt het erop dat wij de nieuwste Samsung Tablet wellicht ook begin augustus in de winkels mogen verwachten.

Voor de Galaxy Tab 8.9 wordt in Engeland overigens nog geen exacte release datum genoemd. Het enige dat daarover gezegd wordt is dat die tablet 'later dit jaar' op de markt zal komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.