Nieuws
15 augustus 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab 10.1 pre-launch nu op 16 augustus

De (tijdelijke) begraving van de strijdbijl met betrekking tot de ruzie tussen Apple en Samsung hier in Nederland heeft er toe geleid dat de Koreaanse fabrikant de pre-launch (voor pers en bloggers) die vorige week nog op het allerlaatste moment afgeblazen werd, nu toch weer doorgaat.

Morgen, 16 augustus, kan ik, samen met enkele andere Nederlandse bloggers en journalisten, in Amsterdam een voorproefje krijgen van de Galaxy Tab 10.1.

Die zal, zoals het er nu naar uit ziet, toch gewoon vanaf 23 augustus (dan staat de officiële lancering gepland), of kort daarna, hier in Nederland te koop zijn. Tenzij Apple en Samsung alsnog besluiten de strijdbijl weer op te graven vóórdat de rechter op 15 september uitspraak doet in de Nederlandse rechtzaak. We zullen zien.

UPDATE (17u20): Het ANP meldde vanmiddag dat een woordvoerder van Samsung aan hen bevestigd heeft dat de Galaxy Tab 10.1 vanaf morgen in Nederland al te koop zal zijn. Ik ben benieuwd. Ik heb Samsung naar aanleiding hiervan ook al een vraag gesteld maar op dit moment nog geen reactie gekregen. Stay Tuned!

UPDATE (17u37): Kort nadat ik bovenstaande update gepost had ontving ik van een van Geert Mol van Samsung een Tweet (zie screenshot hieronder) waarin inderdaad stond dat de Galaxy Tab 10.1 vanaf morgen in de Nederlandse winkels ligt. De opmerking over de '23e' heeft betrekking op de algemene (pers)lancering die dan gepland staat.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.