Accessoires
24 augustus 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab 10.1 nu ook feestelijk gelanceerd

Ruim een week geleden ontvingen Cowboy Marc en ondergetekende, samen met een dertigtal andere Nederlandse media, al een Galaxy Tab 10.1 van Samsung. Gisteravond heeft de Koreaanse fabrikant de door Apple zo gewraakte tablet ook feestelijk in Nederland gelanceerd.

Samsung deed dat onder andere door een aantal BN'es naar Little Buddha te 'lokken' met de mededelng dat ze er allemaal eentje meekregen. In totaal werden er zo'n 300 Galaxy Tab 10.1 exemplaren uitgedeeld.

Leuk, maar als we de woorden van Menno van de Berg (links op de foto hierboven), directeur van Samsung Mobile in Nederland, mogen geloven dan vliegt de Galaxy Tab 10.1 momenteel al de winkels en is hij op diverse plekken al uitverkocht (wachtend op nieuwe voorraden). Wat dat betreft had Samsung er, voor de met smart wachtende consumenten, misschien beter aan gedaan om de 300 exemplaren die gisteravond uitgedeeld werden gewoon in de winkels te leggen. OK, dat is een beetje muggeziften en natuurlijk heeft Samsung met het jaarlijkse BN'er feestje (dat men ook organiseerde bij de introductie van LadyPhones en de Galaxy S) ook weer veel publiciteit gegenereerd bij de (boulevard)pers.

Hoe dan ook, het was een aardig feestje in een iets te warme omgeving. De avond werd opgefleurd met een optreden van Racoon. Die hadden wel wat last van krakende problemen met de geluidsinstallatie maar dat mocht de pret niet echt drukken. Ze konden er zelf in ieder geval wel om lachen.

Sommige aanwezigen testten direct de camerakwaliteiten van de Galaxy Tab 10.1 ;-))

De Buddha van 'Little Buddha' was nog best groot ;-))

Zoals gezegd, geen gebrek aan media aandacht voor Samsung ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.