Nieuws
05 maart 2011 - Ron Smeets

Samsung: "Galaxy Tab 10.1 moet beter en goedkoper worden"

Bij Samsung zijn ze duidelijk onder de indruk van de iPad 2. Vice president van Samsung Mobile Devices, Lee Don-Joo zei daags na de introductie van de iPad 2 dat de Koreanen bepaalde 'minder presterende onderdelen' van hun nieuwe tablet moet verbeteren en dat ze ook opnieuw zullen moeten bepalen voor welke prijs de Galaxy Tab 10.1 in de winkels zal komen te liggen.

Welke onderdelen van de Galaxy Tab 10.1 als 'inadequaat' bestempeld worden door Lee zei hij niet erbij, maar de Koreanen zijn duidelijk geschrokken van de geringe 'dikte' en de prijs van de iPad 2.

Lee Don-Joo deed zijn bijzondere uitspraken tijdens een interview met Yonhap News Agency. "We will have to improve the parts that are inadequate" en "Apple made it very thin." De iPad 2 is zo'n 20% dunner (8.8mm vs 10.9mm) dan de Samsung Galaxy Tab 10.1 maar weegt wel ongeveer hetzelfde (595 gram vs 603 gram voor de iPad 2).

Over de prijs van de Galaxy Tab 10.1 zei Lee: "The 10-inch (tablet) was to be priced higher than the 7-inch (tablet) but we will have to think that over". De eerste Galaxy Tab (7 inch versie) was al duurder dan de eerste iPad, maar had wel het 'voordeel' dat het toestel in veel markten in combinatie met een abonnement, deels gesubsidieerd dus, te koop was. Dat gold niet voor de iPad. Ik ben benieuwd welk prijskaartje Samsung nu aan de Galaxy Tab 10.1 gaat hangen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.