Nieuws
08 maart 2011 - Ron Smeets

Samsung: Galaxy Tab 10.1 komt 'onveranderd' in de winkels

Dit weekend verscheen een interview van Samsung's Lee Don-Joo online waarin hij, enkele dagen ná de presentatie van de iPad 2 door Apple, zei dat de Galaxy Tab 10.1 'op bepaalde punten verbeterd moest worden' en de nieuwe tablet ook van een 'vriendelijker prijskaartje' voorzien zou moeten worden.

Welnu, Samsung heeft die uitspraken tegenover hetzelfde Yonhap News, inmiddels alweer ontkend en gezegd dat de Galaxy Tab 10.1, op enkele wijzigingen in de Honeycomb UI na, exact zo in de winkels zal verschijnen als het toestel dat in Barcelona gepresenteerd is.

"Wij zijn tevreden over de prestaties en specs van de Galaxy Tab 10.1", zo zegt de Koreaanse fabrikant. De geruchten die na het eerste interview de kop op staken over een eventueel uitstel van de release van de Galaxy Tab 10.1 kunnen hiermee dus naar het land van de fabelen verwezen worden ;-)

Wanneer de Samsung Galaxy Tab 10.1 bij ons precies in de winkels gaat verschijnen is officieel nog niet bekend maar het toestel wordt wel al in verband gebracht met een release door Vodafone, eind deze maand (maart 2011 dus). 24 maart houdt Samsung een persconferentie in Nederland (voor alle producten, niet alleen mobiel). Wellicht dat daar meer duidelijkheid gegeven wordt over de winkelrelease van de Galaxy Tab 10.1. Afwachten dus maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.