Geruchten
23 juni 2015 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S7 zou dit jaar nog in de winkels liggen? Koreaanse fabrikant wil de concurrentiestrijd met de iPhones willen aanscherpen, aldus nieuwe geruchten

Ik heb de afgelopen jaren al heel wat twijfelachtige geruchten de revue zien passeren en deze, over de Samsung Galaxy S7, hoort met stip in de Top 3 thuis. Koreaanse bronnen melden namelijk dat Samsung van plan zou zijn om de Galaxy S7, de opvolger van de Galaxy S6, nog dit jaar, al te onthullen. Er zouden, zo wordt gemeld, aanwijzingen zijn dat Samsung's R&D extra druk is met de ontwikkeling van de Galaxy S7 zodat het toestel eind 2015 al in de winkels ligt.

De reden voor het naar voor halen van de release datum voor de opvolger van de Galaxy S6 (edge) moet volgens deze bron gezocht worden bij het feit dat Samsung de concurrentiestrijd met Apple's iPhones wil aanscherpen en beter in balans brengen. De nieuwe iPhones verschijnen al jaren in september in de winkels. Kort daarna volgde Samsung's nieuwe Note phablet, maar die werd tot vorig jaar, met de komst van de iPhone 6 Plus, nooit als een directe concurrent voor de nieuwe iPhone gezien, en andersom ook niet.

Die extra concurrentie is misschien vervelend voor de verkoopcijfers van de Galaxy Note, maar ik denk werkelijk niet dat Samsung daardoor haar hele jaarplanning en release-schema overhoop gaat gooien. Om nog maar te zwijgen van de gevolgen voor de verkoopcijfers van de Galaxy S6 (edge) wanneer over enkele maanden al een opvolger in de winkels ligt die dan ook nog eens veel meer concurrentie zal ondervinden van de nieuwe iPhones.

Nu ging het gerucht al dat Samsung de volgende Note en Note Edge mogelijk als Galaxy S6 Plus en S6 Edge Plus zal onthullen. Op zich zou er dan ook wel wat voor te zeggen zijn wanneer Samsung beide vlaggenschepen dan gelijktijdig ging onthullen, maar de Koreaanse fabrikant weet ook wel dat lancering samen met de nieuwe iPhones geen goed plan is. Op dit moment profiteren beide fabrikanten van wereldwijde aandacht als de nieuwe vlaggenschepen onthuld worden. Doen ze dat in dezelfde periode dan wordt die aandacht hoe dan ook verdeeld en daar zullen ze beiden niet blij mee zijn.

Bovendien acht ik de kans dat Samsung in één jaar twee Galaxy S vlaggenschepen op de markt brengt ook uiterst klein, zoniet nihil.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.