Toestellen
22 februari 2016 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S7 Edge valt op met grote batterij

Samsung heeft de Galaxy S7 Edge aangekondigd. Deze smartphone is groter dan de gewone Galaxy S7 en valt op met zijn Quad HD-scherm en grote batterij. Officieel volgt de Samsung Galaxy S7 Edge de Galaxy S6 Edge op, maar qua formaat is hij eerder de opvolger van de Galaxy S6 Edge+. Het scherm van de Galaxy S7 Edge heeft namelijk een formaat van 5,5 inch. De Quad HD-resolutie van 2560x1440 pixels blijft ongewijzigd, net als het feit dat Samsung een Super Amoled-paneel gebruikt. Dit betekent dat ook de helderheid van het scherm van de Galaxy S7 Edge dik in orde is. Net als de kleurenweergave en kijkhoek.

Net als de Samsung Galaxy S7 heeft de S7 Edge een Exynos 8-processor. Deze is door Samsung zelf ontwikkeld en heeft acht kernen. De 64 bit-chipset is met vier kernen geklokt op 2,3 GHz en met vier anderen op 1,6 GHz. Ter ondersteuning zit er in de Galaxy S7 Edge behoorlijk veel werkgeheugen 4 GB.

De opslagcapaciteit bedraagt 32 GB en is weer uitbreidbaar. Dit was bij de Galaxy S6 Edge niet het geval. Nu kun je de opslagcapaciteit via een Micro SD-kaartje met maximaal 200 GB uitbreiden. Dit is overigens ook het geval bij de gewone Galaxy S7.

Opvallend is dat de camera foto’s maakt in 12 megapixel. En niet in bijvoorbeeld 16 megapixel, zoals de Galaxy S6. De Galaxy S7 Edge werkt met ‘dual pixels’ die moeten resulteren in betere foto’s. Daarnaast vangt de camerasensor meer licht op. Zeker in het donker zijn de fotoresultaten dan beter, scherper en met minder ruis. Filmen kan in 4K. Aan de voorkant zit een selfiecamera die foto’s maakt in 5 megapixel. De S7 Edge ondersteunt de snelste vorm van 4G-internet, dus die selfies kun je supersnel delen op apps als Instagram, Snapchat en WhatsApp.

Een belangrijke verbetering die Samsung aan de Galaxy S7 Edge heeft aangebracht is de batterij. Deze heeft namelijk een inhoud van 3600 mAh. Bovendien is de telefoon in 150 minuten compleet opgeladen via draadloos opladen. Zowel qua inhoud als laadtijd is de batterij van de Galaxy S7 Edge in ieder geval op papier een grote verbetering ten opzichte van zijn voorganger.