Concepten
08 november 2014 - Ron Smeets

"Samsung Galaxy S6 wordt een toestel met dubbel 'Edge' display" Geruchten over het volgende Galaxy S topmodel gaan los

Enkele dagen geleden werd de geruchtenmolen rondom de Galaxy S6 aangeslingerd met berichten dat Samsung met dat toestel een compleet nieuwe smartphone (design) wil maken. Om dat, vooral intern, te benadrukken zou het toestel onder de projectnaam 'Project Zero' ontwikkeld worden. Terug naar af of een hint naar 'zero plastic' vroeg ik mij toen al af. Ik bedoel, nu de Galaxy A3 en A5 onthuld zijn met een volledig metalen behuizing kan Samsung natuurlijk straks niet weer een nieuw Galaxy S topmodel presenteren met een 'waaibomen plastic' achterkant, toch?

Jerry Kang, analist bij IHD Technology, claimt nu te weten dat Samsung voor de Galaxy S6 werkt aan een zogenaamd dual edge display. Ofwel, het afgeronde display van de Galaxy Note Edge, maar dan toegepast aan beide zijkanten van het toestel. Volgens Kang is dit scherm ontwikkeld en geproduceerd in de eigen keuken van Samsung Display. Sterker nog, de Koreaanse fabrikant was volgens hem al van plan om het dual-edge display in de Galaxy Note Edge te verwerken, maar besloot op het laatste moment om daar toch van af te zien. 

Of Samsung de massaproductie van het gebogen scherm al aan kan is nog niet zeker. De Galaxy Note Edge is geen toestel waarvan de Koreanen verwachten dat er miljoenen per maand over de toonbanken zullen vliegen. Zeker niet als het prijskaartje de vier cijfers benadert zoals eerder gespeculeerd werd. Voor de Galaxy S6 geldt dat natuurlijk wel, ondanks het feit dat de Galaxy S5 minder hard loopt dan zijn voorganger.

Uiteraard zijn dit allemaal nog onbevestigde geruchten en aangezien Samsung de Galaxy S6 pas in februari of maart van 2015 zal onthullen is de kans groot dat er nog heel veel geruchten en concepten volgen. We zullen het wel zien.

Bron (Koreaans), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.