Geruchten
02 juni 2015 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S6 Plus in de maak? De volgende Galaxy S6 variant duikt op in het geruchtencircuit

Zoals elk jaar duiken ook nu weer diverse varianten van het nieuwste Galaxy vlaggenschip van Samsung op. Eerder zagen we al de Active en de Mini. De kans dat die twee toestellen de komende weken of maanden onthuld gaan worden lijkt vrij groot aangezien die varianten ook bij de vorige Galaxy S modellen al onderdeel van de familie uitmaakten.

Nieuwe geruchten, afkomstig uit Italië, claimen nu dat de Koreaanse fabrikant binnenkort ook met een Galaxy S6 Plus variant op de proppen zal komen. Dat moet een grotere versie van de S6 edge worden, maar dan wel met beperktere specs zodat hij ook ietwat goedkoper zal zijn.

De Galaxy S6 Plus zou voorzien zijn van een 5.5 inch scherm. Alleen daarom al zou het net zo goed een variant van de Note 4 kunnen zijn, maar dit ter zijde. Verder wordt gesproken over een hexa-core Snapdragon 808 processor, 16 megapixel camera, 32GB geheugen en een 5 megapixel selfie cam. Meer details weet de Italiaanse bron nog niet te melden.

De specs die genoemd worden lijken veel op die uit eerdere geruchten over de nieuwe Galaxy Note 5. Toeval? Samsung is de enige die daar antwoord op kan geven. Over de nieuwe Note hebben ze wel al gezegd dat die niet eerder dan normaal, tijdens de IFA in Berlijn, onthuld gaat worden. Over de Galaxy S6 Plus zwijgt de Koreaanse fabrikant, uiteraard, in alle toonaarden.

Bron (Italiaans)