Geruchten
05 december 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S6 gespot in AnTuTu benchmark De geruchtenmolen voor Samsung volgende topmodel in de Galaxy S serie komt op stoom

Over enkele maanden wordt de Galaxy S6 onthult. Zoveel is wel zeker. Hoe het toestel er uit ziet kunnen we naar aanleiding van alle geruchten nog nauwelijks zeggen, maar de nieuwe design richting die Samsung met de Alpha al ingeslagen is en het feit dat de Galaxy S6 ontworpen wordt in een project met de naam Zero doet in ieder geval vermoeden dat het toestel een voornamelijk metalen behuizing krijgt. Maar of dat nu met een normaal, recht, scherm is of edge display, en mogelijk zelfs in twee varianten? Dat blijft nog even gissen.

Intussen draaien de geruchtenmolens vrolijk verder. Zo is nu een afbeelding uit de database van de AnTuTu Benchmark opgedoken waarop, zo wordt gespeculeerd, enkele Galalxy S6 features te zien zijn. Het 'bewijs' voor het feit dat het de nieuwe Galaxy S-serie betreft komt uit een ander gerucht waarin de typenummers gelekt werden. De SM-G925F zou de Europese variant van de Galaxy S6 moeten zijn. Hoe dan ook, hieronder kun je de betreffende AnTuTu database listing bekijken.

De specs die daar genoemd worden:
- Android 5.0 Lollipop
- 64-bit octa core Samsung Exynos 7420 processor met kloksnelheden van 400 tot 1800MHz
- ARM Mali T760 GPU
- 5.5 inch QHD (2560 x 1440) display
- 20 megapixel camera, plus een 5 megapixel front cam
- 3GB RAM en 32GB ingebouwd geheugen

Of dit allemaal klopt zal de komende weken en maanden moeten blijken. De header afbeelding toont overigens een Galaxy S6 concept van 91Mobiles. Bron van de AnTuTu Benchmark (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.