Geruchten
04 november 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S6 (aka Project Zero) specs duiken op Nieuw design lijkt evident; andere specs zijn natuurlijk nog geruchten

Dat de volgende flagship van Samsung de Galaxy S6 wordt lijkt een zekerheid. Ondanks de ietwat tegenvallende verkoopcijfers van de S5 zal de Koreaanse fabrikant nog niet besluiten om haar meest succesvolle smartphone familie de nek om te draaien.

De afgelopen twee dagen is her en der wat informatie over de mogelijke specs van de Galaxy S6 opgedoken. Het toestel zou binnen Samsung ontwikkeld worden onder de naam 'Project Zero'. Misschien dat Zero wel staat voor geen plastic meer (aan de buitenzijde).

Gesproken wordt onder andere over een QHD scherm (2560 x 1440 pixels), maar die geruchten gingen ook al over de Galaxy S5, en kort na diens lancering de Galaxy S5 Prime. Over het scherm wordt verder gespeculeerd dat die een afmeting krijgt die tussen de 5 en 5.5 inch ligt. Duh... dat is nogal een ruime schatting zeg. De huidige Galaxy S5 heeft een 5.1 inch scherm en de Galaxy Note 4 een 5.7 inch. Wedden dat de Galaxy S6 daar tussen in ligt ;)))

De camera van de Galaxy S6 wordt mogelijk een 20 megapixel versie, met een 5MP selfie cam aan de voorzijde. Het hart van de S6 is een 64 bit Exynos 7420 processor uit de eigen Koreaanse keuken. Die wordt verder ondersteund met 3GB RAM, LTE en 32, 64 of 128GB opslaggeheugen. Zo luiden de geruchten althans.

Afbeeldingen zijn er nog niet (de foto hierboven toont een concept) maar de kans is natuurlijk heel groot dat de Galaxy S6, net als de Alpha en Note 4, meer metalen accenten krijgt dan zijn voorgangers. Misschien wel, zoals de Galaxy A5, een compleet metalen behuizing. Dat wordt afwachten.

https://twitter.com/upleaks/status/529538884166631424
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.