Toestellen
09 juni 2015 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S6 Active in Amerika gepresenteerd Het is nog niet bekend of, en wanneer, deze versie naar Nederland komt

Het toestel was al een paar keer gespot en dat hij er aan zou komen was ook al zo goed als zeker, maar gisteravond heeft Samsung, temidden van al het Apple WWDC geweld, in Amerika de Galaxy S6 Active officieel gepresenteerd.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De Koreaanse fabrikant zal het toestel in de VS exclusief via AT&Top de markt brengen en er is vooralsnog niets bekend over een eventuele Europese, of Nederlandse, beschikbaarheid van de robuuste, waterdichte, versie van de Galaxy S6.

Qua specs is de Galaxy S6 Active vrijwel identiek aan zijn niet-waterdichte broers. Hetzelfde 5.1 inch QHD super AMOLED scherm van de S6, dezelfde Exynos 7420 octa core processor met 3GB RAM en 32GB geheugen. Ook de camera's. 16 megapixel aan de achterzijde en 5 megapixel voor selfie's, zijn gelijk. De afmetingen en het design van de Galaxy S6 Active wijken natuurlijk wel af. Het toestel is 3.1 millimeter breder, 3.5mm langer en maar liefst 2 millimeter dikker dan zijn slankere broers.

Wel heeft Samsung er een krachtigere accu, van 3500 mAh, in gestopt. Alleen dat zou al een goede reden kunnen zijn om de Active variant te verkiezen boven de 'gewone' of de 'edge' versie. Maar ja, dan zal hij eerst naar deze kant van de oceaan moeten komen.

Bron (AT&T)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.