Geruchten
17 maart 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S5 Zoom krijgt een 19 megapixel camera

Het lijkt er op dat Samsung ook weer een 'Zoom' variant van de Galaxy S5 op de planning heeft staan. Enkele specs van dat toestel zijn namelijk opgedoen in de GFXBench database.

Als die info klopt dan wordt de Galaxy S5 Zoom voorzien van een 4.8 inch HD scherm (1280 x 720 pixels), een Samsung Exynos 5 hexa core processor met 2GB RAM en een 19 megapixel camera. Die zal naar alle waarschijnlijkheid ook weer een optische zoom lens hebben zoals dat ook bij de Galaxy S4 Zoom het geval was.

Afbeeldingen van de Galaxy S5 Zoom zijn er nog niet. Volgens de huidige geruchten zullen zowel de primaire (19MP) als de 2 megapixel front camara full HD video (1080p) kunnen opnemen. De hexa core processor die Samsung gebruikt heeft twee Cortex A15 cores van 1.7GHz en vier Cortex A7 cores die op 1.3GHz geklokt zijn. Verder wordt gesproken over 16 GB intern gegeugen en Android 4.4.2 (KitKat) als standaard OS. Als de geruchten kloppen natuurlijk. Hieronder staat nog een afbeelding van de complete benchmarks.

Bron: GFXBench

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.