Geruchten
06 mei 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S5 Prime met QHD scherm komt in juni

Nog voordat de Galaxy S5 officieel gepresenteerd werd ging al het gerucht dat Samsung binnen enkele maanden al een update of opvolger, met een nog beter scherm en snellere processor, zou presenteren; de Galaxy S5 Prime.

De geruchten laaiden op, werden hoogstpersoonlijk ontkracht door de CEO, maar wakkerden twee weken geleden toch weer aan. Nu komt de Korea Herald dan met een bericht dat Samsung de Galaxy S5 Prime toch echt in juni zal presenteren. 

Een van de voornaamste redenen is het feit dat concurrent LG op 27 mei de G3 met een QHD display gaat onthullen. En als er één ding is waar Samsung niet tegen kan is het dat de concurrent om de hoek, LG dus, een vlaggenschip smartphone met betere specs heeft. Bovendien is LG al ruim een jaar op de weg terug en wordt die fabrikant meer en meer gezien als een serieuze uitdager voor de positie van Samsung. Niet dat LG binnen enkele jaren al marktleider zal zijn, maar ze zijn zeker op de goede weg. Kortom, Samsung bereidt zich voor om, naast Apple, een smartphone oorlog met LG te ontketenen.

Volgens de Korea Herald zal de Galaxy S5 Prime niet in al te grote aantallen beschikbaar komen. De Koreaanse bronnen weten ook te vertellen dat het toestel deze week al de zogenaamde interoperability (provider tests) zal ondergaan. Die duren doorgaans een à twee maanden. Natuurlijk is officieel nog altijd niets bekend over de Galaxy S5 Prime. Als dat toestel er gaat komen, in grote getalen of niet, ben ik toch zeer benieuwd naar de reacties van al die Galaxy S5 kopers van de afgelopen maand.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.