Toestellen
03 november 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S5 met 4G+ nu ook officieel gepresenteerd Snellere 4G en een iets snellere processor

De Galaxy S5 Plus was al enkele dagen op de Nederlandse sit van Samsung te zien en hij ligt schijnbaar ook al in de winkels, maar voor de vorm heeft Samsung het toestel net nog even officieel gepresenteerd.

In het persbericht staat overigens niet 'Plus' achter de naam. Het toestel wordt in Nederland gewoon verkocht als de Galaxy S5 met 4G+. Dit betkent dat deze variant geschikt is voor 4G download snelheden tot maximaal 225 Mbps, ofwel LTE-Advanced. Momenteel zijn de drie grote providers volop bezig met het uitrollen van deze nieuwe 4G standaard.

De Galaxy S5 met 4G+ heeft ook een iets andere processor dan de gewone S5 maar er is vooralsnog alleen een 16GB model beschikbaar die wel een microSD geheugenkaart optie heeft. De overige specs zijn gelijk aan die van de Galaxy 5S die eerder dit jaar gepresenteerd werd. De adviesprijs van de 4G+ variant bedraagt 599 Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.