Toestellen
30 augustus 2013 - Nichal Joosse

'Samsung Galaxy S5 krijgt metalen behuizing'

Volgens de website ETNews krijgt de toekomstige Samsung Galaxy S5 een metalen behuizing. Eerder ging het gerucht dat de Galaxy S5 een aluminium behuizing zou krijgen, maar dit is volgens de website nog niet zeker, ondanks veel bronnen melding maakten van dit gerucht. Samsung wil de nieuwe metalen behuizing later dit jaar nog gaan produceren. Er is al eerder een prototype eerder dit jaar gefabriceerd in Europa. 

ETNews is niet specifiek over welke metaalsoort het is, alleen dat het om een metalen behuizing gaat. Een metalen behuizing staat bekend om het feit dat het behoorlijk wat nadelen heeft. Zo is het mogelijk dat het signaal van de antenne niet optimaal is. Samsung zou dus van plan zijn om het eerder gefabriceerde prototype eerst uitvoerig uit te testen, voordat ze daadwerkelijk gebruik zulen gaan maken van een metalen behuizing.

Naast het belemmeren van het signaal zijn metalen behuizingen ook duurder om te maken. Daarbij komt ook nog eens dat Samsung bekend staat om het kunnen verwisselen van batterijen en ruimte voor een microSD-kaart. Eerder ging ook het gerucht dat de Samsung Galaxy Note III een aluminium behuizing zou gaan krijgen, maar de meeste bronnen weten te melden dat ook deze telefoon 'gewoon' van kunststof gemaakt zal worden.  

Over de auteur: Nichal Joosse