Toestellen
27 maart 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S5 in Korea nu al te koop

Terwijl wij nog tot 11 april moeten wachten voordat de Galaxy S5 in de winkels ligt kunnen ze hem in thuisland Korea nu al 'ophalen'.

De reden dat Samsung het toestel eerder op de Koreaanse markt brengt zou te maken hebben met een tijdelijk verkoopverbod die de lokale OPTA diverse providers op gaat leggen. Die staat overigens helemaal los van Samsung maar is een straf voor providers die illegale kortingen gegeven hebben en dus schuldig bevonden zijn aan oneerlijke concurrentie.

De Koreaanse OPTA heeft daarom besloten dat sommige providers vanaf 5 april 45 dagen lang geen nieuwe klanten mogen aannemen. Dat is natuurlijk een kleine ramp in de maand dat niet alleen de nieuwe Galaxy in de winkels verschijnt, maar ook de HTC One (M8) en de Sony Xperia Z2.

Daarom hebben deze providers, waaronder SK Telecom, Samsung gesmeekt om de Galaxy S5 eerder te mogen verkopen. Schijnbaar hadden de providers (een deel van) de voorraad S5's al binnen. Het is niet bekend of de providers ook al geinformeerd hebben naar het eerder kunnen (en mogen) verkopen van de andere twee toestellen. De HTC One (M8) komt op 4 april, dus die zouden ze die dag nog wel kunnen verkopen aan nieuwe klanten ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.