Nieuws
26 februari 2014 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S5 heeft een octa-core Exynos processor

Tijdens de officiele presentatie van de Galaxy S5 werden nog geen details gegeven over de processor die Samsung in het toestel zou proppen. 

Welnu, inmiddels is duidelijk dat het toestel uitgerust wordt met een Exynos 5 Octa 5422 processor met acht cores. Feitelijk is het een doorontwikkelde variant van de Exynos 5 Octa die een half jaar geleden gepresenteerd werd.

De nieuwe octa-core processor heeft vier Cortex A15 cores die op 2.1GHz geklokt zijn en vier Cortex A7 cores die op 1.5GHz draaien en heeft de mogelijkheid om alle acht cores gelijktijdig aan te spreken. De nieuwe processor is daarmee 34% sneller dan zijn voorganger. Verder is hij ook krachtig genoeg om 4K video opnames af te handelen en een scherm van 2560 x 1600 pixels aan te sturen.

De Koreaanse fabrikant onthulde vanochtend nog een nieuwe hexa core processor die de fabrikant in de Galaxy Note 3 Neo voor het eerst zal gebruiken. De Exynos 5 Hexa 5260 is iets minder krachtig en heeft twee 1.7GHz Cortex A15 cores plus vier 1.3GHz Cortex A13 cores. Ook krachtig genoeg voor het aansturen van WAXGA (2560 x 1600) schermen en full HD video (1080p) op 60 frames per second (fps).

Bron: Samsung

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.