Toestellen
12 juni 2013 - Redactie MobileCowboys

Samsung Galaxy S4 Zoom officieel aangekondigd

De Galaxy S4 Zoom is de eerste smartphone met 10x optische zoom zo kopt Samsung in het persbericht om het toestel officieel aan te kondigen. De Galaxy S4 Zoom zou de standaard moeten worden voor mobiele fotografie maar om eerlijk te zijn staat het toch een beetje gek als je een camera naar je oor brengt om te bellen.

Samsung Galaxy S4 Zoom

Eerder doken er al afbeeldingen op van het laatste Galaxy S4 toestel maar nu is het toestel dus officieel aangekondigd. De Samsung Galaxy S4 Zoom heeft dus een 10x optische zoom, een 16 Megapixel CMOS-sensor, Optische Image Stabilization (OIS) een Xenon flitser en dus de functies die je van een smartphone mag verwachten.
Galaxy%20S4%20zoom%20Samsung
Het zoombereik van de camera is 24-240mm bij een diafragma van F3.1 tot F6.3 ISO loopt van 100 tot 3200 en de camera kan maximaal 4 beelden per seconden maken met Auto-Focus. Naast de 16 Megapixel camera zit er ook nog een 1.9 Megapixel front camera op het toestel. Wat de kwaliteit van de camera is, blijft even gissen, Samsung heeft verzuimt om een foto's vrij te geven die met het toestel gemaakt zijn.
Samsung%20Galaxy%20S4%20zoom
Het scherm is een 4.3 inch qHD sAMOLED (960x540) de processor een 1.5GHz Dual-Core en 1.5 GB RAM, de interne opslag is 8GB maar daarvan is 5GB beschikbaar voor gebruikt, met een microSD kaart kan de opslag tot 64GB uitgebreid worden. De Galaxy S4 Zoom is 125.5 x 63.5 x 15.4 mm groot, weegt 208 gram en heeft een 2330 mAh batterij aan boord.

De Galaxy S4 Zoom heeft dus een optische lens (die uitschuift bij inzoomen) maar er zit ook een ring om de lens, die ring stelt de gebruiker in staat om snel toegang te krijgen tot een aantal functies van het toestel, Samsung noemt deze ring de 'Zoom Ring' en daar kan je de volgende dingen mee doen.
S4%20zoom
Als je tijdens een telefoongesprek iets ziet wat je absoluut wilt delen, draai je aan de Zoom Ring en activeer je de ‘In-Call Photo Share’-functie. Zo kun je de foto maken en direct via MMS delen met degene die je aan de telefoon hebt. Om snel door de camerafuncties te navigeren, activeer je via de Zoom Ring de functies ‘Quick Launch’ en ‘Shortcut’. Je hebt daarmee direct toegang tot cameramenu’s, zoals ‘Auto’, ‘Gallery’ en ‘Smart Mode’. Met Zoom Ring maak je in een handomdraai een panoramafoto of close-up foto's. De ‘Photo Suggest’ toepassing biedt je toegang tot een beeldbanken met foto’s van fotografen. Bovendien wijst 'Photo Suggest' je de weg naar het dichtstbijzijnde uitkijkpunt voor het maken van dé perfecte foto.
Samsung-Galaxy-S4-zoom
De Samsung Galaxy S4 Zoom draait op Android Jelly Bean 4.2 en heeft dezelfde mogelijkheden die we kennen van de Galaxy S4 zoals Story Album Trip Advisor, Paper Artist, S Voice, S Translator en de nieuwe Samsung Hub muziek, video’s, boeken en games. De Samsung Galaxy S4 Zoom komt ergens deze zomer op de markt en gaat € 549,- incl. BTW.

Samsung Galaxy S4 Zoom persbericht

Delft, 12 juni 2013 – Samsung introduceert de GALAXY S4 zoom, die de mogelijkheden van de GALAXY S4 combineert met een geavanceerde camera. De GALAXY S4 zoom is het ideale device voor iedereen die niet alleen een krachtige smartphone, maar ook een high-end camera in handen wil hebben. Met 10x optische zoom, 16 megapixel CMOS-sensor, OIS en Xenon flitser zet de GALAXY S4 zoom de nieuwe standaard voor mobiele fotografie. Je kunt met de GALAXY S4 zoom zelfs een foto maken én delen terwijl je belt.

Zoom Ring: revolutionaire interface
Via de revolutionaire ‘Zoom Ring’ heb je eenvoudig toegang tot de belangrijkste functies van de GALAXY S4 zoom. Als je tijdens een telefoongesprek iets ziet wat je absoluut wilt delen, draai je aan de Zoom Ring en activeer je de ‘In-Call Photo Share’-functie. Zo kun je de foto maken en direct via MMS delen met degene die je aan de telefoon hebt. Om snel door de camerafuncties te navigeren, activeer je via de Zoom Ring de functies ‘Quick Launch’ en ‘Shortcut’. Je hebt daarmee direct toegang tot cameramenu’s, zoals ‘Auto’, ‘Gallery’ en ‘Smart Mode’. Ook de bediening is revolutionair. Met Zoom Ring maak je in een handomdraai een indrukwekkende panoramafoto of haarscherpe close-up.

Leg belevenissen haarscherp vast
Met de ‘best-in-class’ 10x optische zoom en 16MP BSI CMOS sensor, maak je de beste foto’s onder alle lichtomstandigheden, zonder dat je een grote camera met je mee hoeft te dragen. Dankzij de ingebouwde optische beeldstabilisator (OIS) zijn al je foto’s haarscherp. Wil je wat inspiratie tijdens het fotograferen? ‘Photo Suggest’ biedt toegang tot beeldbanken met foto’s van fotografen. Bovendien wijst Photo Suggest je de weg naar het dichtstbijzijnde uitkijkpunt voor het maken van dé perfecte foto.

De populaire Samsung ‘Smart Mode’ maakt professionele resultaten gemakkelijk. In deze modus kiest de camera automatisch de beste instellingen voor je foto op basis van vooraf ingestelde settings die passen bij verschillende situaties zoals bijvoorbeeld Strand, Sport of Kinderen. Zo gebruik je ‘Drama Shot’ om foto’s van bewegende beelden samen te voegen tot één samengestelde foto. Met ‘Action Freeze’ leg je ook high-speed actiemomenten haarscherp vast. De ‘Smart Mode Suggest’- functie geeft je tips bij het kiezen van de juiste instellingen voor de beste foto, door informatie te geven over de omgevingsfactoren, zoals licht en brandpuntafstand.

Onbeperkte toegang tot entertainment
De slanke en stijlvolle GALAXY S4 zoom draait op Android™ Jelly Bean 4.2. De smartphone biedt veel van dezelfde mogelijkheden als de GALAXY S4. Met ‘Story Album’ sla je alle waardevolle momenten automatisch op in een fotoalbum. Aanvullende informatie, zoals aantekeningen, locaties en informatie over het weer, worden samen met de foto’s en video’s verzameld en gesorteerd aan de hand van je tijdslijn, geo-tag informatie of een specifiek evenement. Als je jouw foto’s en video’s liever veilig opslaat op je laptop of tablet, activeer je ‘Samsung Link’ en wissel je de foto’s uit via een druk op de knop. Je kunt je foto’s en video’s ook synchroniseren in de cloud via HomeSync.

De nieuwe Samsung Hub is dé plek voor de nieuwste muziek, video’s, boeken en games. Zoek, download en geniet direct van een wereld aan entertainment. Kun je niet wachten om die geweldige nieuwe game samen met je vrienden te spelen? Activeer ‘Group Play’ en maak direct verbinding met hun Samsung apparaten, zodat zij mee kunnen gamen zonder dat je daar Wi-Fi voor nodig hebt.

De Samsung GALAXY S4 zoom is vanaf deze zomer in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 549,- incl. BTW.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl