Geruchten
25 maart 2013 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S4 Mini met quad core processor op komst?

Je kon er op wachten. De eerste Samsung Galaxy S4 Mini geruchten (foto hiernaast is een photoshop concept). Die worden momenteel gekoppeld aan de ontwikkeling van een nieuwe quad core Exynos processor van de Koreaanse fabrikant.

Gespeculeerd wordt over de mogelijkheid dat de Galaxy S4 Mini uitgerust zal worden met die processor, de Exynos 5210 om precies te zijn. Het toestel zou mogelijk deze zomer al in de winkels gaan verschijnen. Dat is dan dus eerder dan de Galaxy S III Mini die vorig jaar in oktober gepresenteerd werd.

Wat betreft de specs van de Galaxy S4 Mini wordt nog gesproken over de aanwezigheid van een 4.3 inch Super AMOLED display met een pixeldichtheid van 256ppi en Android 4.2.2 Jelly Bean. Verder wordt ook gespeculeerd over de komst van een dual SIM model met een dual core processor. De quad core chip zou dan dus bedoeld zijn voor de HSPA+ (3G en dus geen 4G) variant van de Galaxy S4 Mini. We zullen het wel zien. Vooralsnog zijn het allemaal onbevestigde geruchten. Afbeeldingen van de Galaxy S4 Mini zijn er nog niet.

Bron (Galaxy S4 Mini gerucht), Bron (Google Translate, processor gerucht), Afbeelding via.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.