Toestellen
07 november 2013 - Nichal Joosse

'Samsung Galaxy S4 heeft de beste accu van alle smartphones'

De zeer hoog aangeschreven Engelse consumentenorganisatie Which? heeft de Samsung Galaxy S4 verkozen als de smartphone met de beste accu. Which? staat er om bekend dat de testen die zij uitvoeren, erg streng zijn. Via een eigen netwerksimulator zorgen ze ervoor dat alle smartphones maximale verbinding hebben. Wanneer een smartphone een slechtere verbinding heeft, verbruikt de smartphone meer energie. Ook maken ze gebruik van een lichtmeter waardoor alle beeldschermen even helder zijn ingesteld. 

iphone-battery-life1

In de bovenstaande grafiek is te zien dat de Samsung Galaxy S4 met een volle accu maar liefst 1051 kan bellen, wat veel meer is dan bij de andere smartphones. Ook bij het internetgebruik doet de Samsung Galaxy S4 het goed: er kan 405 minuten onafgebroken gebruik gemaakt worden van het internet. Ook de Samsung Galaxy S4 Mini en de HTC One doen het vrij goed, al is het verschil bij de belminuten met de Samsung Galaxy S4 behoorlijk groot.

Wat al snel opvalt, is dat de accu van de nieuwe iPhones eigenlijk dramatisch is in vergelijking met de concurrende Android-toestellen. Dit was eigenlijk na de introductie van iOS 7 geen geheim meer, aangezien behoorlijk wat gebruikers klagen over de tegenvallende prestaties van de accu. Apple zelf beweert dat de iPhone 5S één van de betere accu's heeft, maar dat wordt in de test van Which? volledig de grond ingeboord.   

Over de auteur: Nichal Joosse