Nieuws
01 november 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S wordt dit jaar al een '10 million seller'

Eind vorige week presenteerde Samsung haar meest recente kwartaalcijfers en die waren bepaald niet slecht te noemen. In totaal werden er in Q3 71.4 miljoen toestellen verkocht, 19% meer dan een jaar eerder toen iedereen nog volop in de 'crisis' zat.

Momenteel zijn vooral de Wave en Galaxy S dé succesnummers van Samsung. De Koreanen verwachten zelfs dat de verkoopteller van Galaxy S voor het eind van dit jaar nog op 10 miljoen zal staan.

Dat klinkt als een haalbare doelstelling. In de eerste drie maanden werden er immers al 5 miljoen verkocht, zo werd een week of vier geleden al bekend. Inmiddels is de Galaxy S al in meer dan 90 landen te koop. Hoe groot het aandeel van de Galaxy Tab in de verkoopcijfers van Q4 (en daarna) zal worden blijft nog een beetje koffiedik kijken. Samsung gaat relatief dure tablet in ieder geval  bij 140 providers wereldwijd in de winkels leggen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.