Geruchten
21 juni 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S Pro foto en specs uitgelekt

De mogelijkheid dat Samsung behalve de Galaxy S, die over enkele dagen bij ons in de winkels zal liggen, ook een Galaxy S Pro, met fysiek (slide-out) qwerty toetsenbord, zal gaan uitbrengen doken eind maart voor het eerst op.

Als we de laatste geruchten mogen geloven dan zou dit (foto hiernaast) de  Samsung Galaxy S Pro kunnen zijn. Verder meldt dezelfde bron onder andere de volgende specs:
- hetzelfde 4 inch Super AMOLED display als de Galaxy S
- 1 GHz ARM Cortex A8 processor
- 512MB RAM, 8,2 GB ROM
- een 5 megapixel camera met optische zoom (1x) en 720p HD video opname functie

- VGA front camera (o.a. voor videobellen)
- Android 2.1 met TouchWiz 3.0 UI
- WiFi

De boy (of girl) die de Galaxy S Pro even in zijn handen gehad heeft was behoorlijk onder de indruk. Vooral het slider mechanisme werkte bijzonder soepel.  Verder spreekt de bron over een toestel waarin ietwat teveel plastic gebruikt is. Dat heb ik zelf ook ondervonden toen ink enkele weken geleden heel even de Galaxy S in mijn handen had. Ik hoop dat dit te maken had met het feit dat het nog een prototype was. Natuurlijk zullen we moeten afwachten in hoeverre deze geruchten op de waarheid berusten. Alleen Samsung kan daarover defintief uitsluitsel bieden. Samsung-Galaxy-S-Pro1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.