Toestellen
07 juni 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S Plus komt naar Nederland

Eind maart dook in Rusland al een nieuwere versie van de 'oude' Samsung Galaxy S op. Vandaag heeft de Koreaanse fabrikant bekend gemaakt dat dit toestel, beterk bekend als de Samsung Galaxy S Plus (2011 Edition in Rusland) ook in de Nederlandse winkels gaat verschijnen.

Uiterlijk is de Samsung Galaxy S Plus (i9001) identiek aan de Galaxy S die een jaar geleden gepresenteerd werd. Innerlijk heeft hij onder andere een betere accu (1650 mAh in plaats van 1500 mAh), een 1.4 GHz processor (was 1GHz) en support voor 14.4Mbit HSDPA netwerken.

Wanneer de Galaxy S Plus precies in de winkels zal liggen is nog niet bekend gemaakt. Het toestel gaat 'los' 449 Euro kosten en moet daarmee dus een goedkoper alternatief bieden voor de nieuwe, duurdere, Samsung Galaxy S II die voor €599 in de winkels ligt. Dat is natuurlijk wel de adviesprijs. Het zal mij benieuwen of er veel belangstelling gaat zijn voor deze 'Galaxy S' upgrade. Welke zouden jullie kiezen als je nu een nieuwe Android Samsung zou gaan kopen? De Galaxy S II of de Galaxy S Plus?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.