Entertainment
02 juli 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S party in Club Air

De Samsung Galaxy S ligt al bijna twee weken in de winkels en afgelopen weekend schreef Cowboy Marc al een uitgebreide review van de nieuwste Koreaanse Android 2.1 Smartphone.

Vorige week organiseerde Samsung al een persevenementje voor de Galaxy S en gisteravond was er een exclusieve launch party voor relaties, pers en BN'ers in Club Air (de voormalige IT) in Amsterdam. Kortom, de Nederlandse tak van Samsung doet er alles aan om de Galaxy S zoveel mogelijk in het nieuws te krijgen ;-)

En dat is wel nodig ook als je bedenkt dat de grote baas van Samsung Mobile, J.K. Shin vorige week tijdens een interview met The Wall Street Journal geroepen heeft dat Samsung wereldwijd 1 miljoen exemplaren van de Galxay S per maand wil gaan verkopen. Dat is op z'n zachtst gezegd een zeer ambitieuze doelstelling, hoe goed de eerste indruk van het toestel ook is en ondanks het feit dat de Galaxy S binnen afzienbare tijd in meer dan 50 landen te koop zal zijn. Het blijft immers wel een toestel dat, los, meer dan 450 Euro kost en niet alle markten worden zo zwaar gesubsidieerd (toestellen 'gratis' bij abonnement) als hier in Nederland. Het zal mij benieuwen wat er van die doelstelling terecht gaat komen. Over enkele maanden zullen we het wel weten als Samsung de eerste verkoopaantallen bekend gaat maken, tenzij ze die getallen natuurlijk niet bekend gaan maken, maar dat zegt dan ook wel weer genoeg.

Tijdens de vorige launch party, voor de Wave, werd de show, in negatieve zin, vooral gestolen door een virtuele kinderachtige kikker, Appa. Dit keer hadden ze de kikker vervangen door Marco Borsato. Op zich een prima wissel ;-) De vervanging van Nicolette van Dam door Winston Gerstanowitz vond ik persoonlijk weer iets minder geslaagd. Niets ten nadele van Winston want hij praatte de avond prima aan elkaar, maar Nicolette van Dam is toch heel wat prettiger om naar te kijken ;-) Borsato-Swype-a

Borsato mocht live op het podium Swype demonstreren (foto hierboven). Natuurlijk kreeg hij, zoals alle genodigden overigens, zelf ook een Galaxy S. Hopelijk mag hij hem ook echt zelf houden en staat morgen niet meteen de curator van Borsato's failiete Entertainment Factory aan de deur om ook dit bezit op te eisen en te veilen ;-)))

Het entertainment hoogtepunt van de avond was voor menigeen toch wel het optreden van Caro Emerald (foto hieronder) die natuurlijk ook haar (wereld)hits 'Back it Up', 'That Man' en 'A Night Light This' opvoerde. Rond een uur of 11 werd de muziekregie overgenomen door DJ's die tot diep in de nacht. . . enfin jullie snappen het wel ;-)  Caro-Emerald

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.