Nieuws
03 januari 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S nu een 10 million seller

Het zat er al aan te komen, maar Samsung heeft nu ook officieel bevestigd dat er, binnen zeven maanden na de lancering, al 10 miljoen exemplaren van de Galaxy S over de toonbanken gevlogen zijn.

De Koreaanse fabrikant verkocht 2.5 miljoen exemplaren van de Galaxy S in Europa, 4 mljoen in Noord Amerika en 2 milhoen in Zuid Korea. De overige anderhalf miljoen exemplaren werden 'verdeeld' over de rest van de markten waar het toestel in de winkels ligt.

Hoewel dit natuurlijk een bijzonder aantal is, voor één toestel, is het succes natuurlijk maar moeilijk te vergelijken met de verkoopcijfers van andere high-end toestellen. De meeste toestelfabrikanten, met Nokia voorop, geven namelijk zelden verkoopcijfers van individuele toestellen. Daarnaast zijn natuurlijk lang niet alle toestellen in evenzoveel landen en markten te koop waardoor het vergelijken van verkoopsuccessen nog lastiger wordt. Van de iPhone 4 zijn wel verkoopcijfers bekend. In het eerste kwartaal sinds de release (Q3 2010) werden er wereldwijd ruim 14 miljoen exemplaren van verkocht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.