Toestellen
27 mei 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S krijgt Android 2.2 update

Wanneer de Samsung Galaxy S (I9000) precies in de Nederlandse winkels zal verschijnen is nog niet helemaal zeker. Ergens deze zomer en onder andere bij Vodafone is het vermoeden. Het enige dat Samsung hier in Nederland er vooralsnog over kwijt wil is "het duurt niet al te lang meer".

De Aziatische afdeling van CNet weet wel al te melden dat het toestel, dat standaard voorzien zal worden van Android 2.1, later dit jaar geupgrade kan worden naar de nieuwste versie van het Google OS, 2.2.

Op zich is dat natuurlijk niet echt gek. Sterker nog, het zou pas vreemd zijn als een Android toestel dat medio 2010 op de markt komt NIET geschikt zou zijn voor de nieuwste Android versie.

In Singapore gaat de Galaxy S vanaf volgende week in de winkels verschijnen. De losse toestelprijs wordt daar ca. 640 Euro. Da's niet echt goedkoop maar je krijgt dan ook een toestel dat onder andere uitgerust is met een 4 inch SuperAMOLED display, 16GB Intern geheugen, 5 Megapixel camera met HD video opname (760p), GPS met Google Maps Navigation, een microSD geheugenkaart gleuf, 3G (UMTS/HSDPA) support en WiFi. samsung-galaxy-s-lrg

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.