Geruchten
22 februari 2013 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S IV krijgt een Snapdragon processor?

De afgelopen weken worden de geruchten steeds sterker dat Samsung problemen heeft met de ontwikkeling van haar nieuwste (mobiele) Exynos 5 Octa processor (foto hiernaast). Deze processor zou het 'hart' moeten worden van de nieuwe Galaxy S IV en later ook de Galaxy Note III, zo luidden eerdere geruchten.

Door de problemen wordt de kans groot dat de Samsung Galaxy S IV uitgerust zal worden met een Snapdragon processor in plaats van de Exynos Octa 5. Dat is althans wat Gus Richard, analist bij Piper Jaffray, schrijft in een memo aan zijn klanten.

Natuurlijk houdt Samsung zelf haar kaken stevig op elkaar. Zoals gewoonlijk wordt geen informatie gegeven over toestellen die nog niet aangekondigd zijn. 

In de memo van Gus Richards staat letterlijk: "We believe Samsung’s Galaxy S4 has slipped and the Galaxy S3 has been in production a quarter longer than expected. We believe the S4 is being delayed primarily due to power issues with the company’s eight-core Exynos Octa […] we believe the company is likely to shift more to external sources. We believe QCOM will pick up more of Samsung’s S4 business."

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.