Geruchten
18 september 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S IV komt al in maart 2013?

De Samsung Galaxy S III ligt sinds juni dit jaar in de winkels. In de maanden voorafgaand aan de presentatie van dat toestel werd veel gespeculeerd over wanneer Samsung de opvolger van de Galaxy S II zou onthullen. Datzelfde lijkt nu ook weer te gebeuren.

Als we de berichtgeving van de Korea Times mogen geloven dan zou de Galaxy S IV namelijk in februari van 2013, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, onthuld gaan worden om een maand later al, wereldwijd, in de winkels te verschijnen.

Het is natuurlijk geen toeval dat dit nieuws, of gerucht, juist nu, vlak na de lancering van de iPhone 5, 'uitlekt'. De bron is een Samsung medewerker die verder anoniem (duh!) wenste te blijven. De Koreaanse fabrikant is de enige die de waarheid kent maar de kans is nihil dat officieel gereageerd gaat worden op deze berichten. Formeel bestaat de Galaxy S IV nog helemaal niet.

De Galaxy S II werd overigens, in 2011, inderdaad in Barcelona onthuld. Het toestel verscheen echter pas vier maanden later in de winkels. Vorig jaar besloot Samsung uiteindelijk om de periode tussen de onthulling en winkel lancering te verkorten. Daarom werd de Galaxy S III pas in mei gepresenteerd; een maand voordat hij in de winkels lag.

Samsung zal de opvolger van de Galaxy S III volgens mij ook weer vlak voor de winkellancering onthullen. Zoveel lijkt wel zeker, evenals de 'voorspelling' dat er een opvolger komt. Met 20 miljoen verkochte exemplaren binnen drie maanden, en hard op weg naar de 30 miljoen, zou Samsung wel gek zijn als ze niet met een 'Galaxy S IV' kwamen. Of dat al binnen 9 maanden na de lancering van de extreem populaire SIII zal zijn, dat is nog maar de vraag.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.