Toestellen
24 juni 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S in de winkel, Galaxy 3 en 5 op komst

Samsung heeft gisteren tijdens een verschrikkelijk vaar evenement op de Loosdrechtse Plassen (oh, oh, oh wat hebben wij bloggers het soms toch zwaar ;-)))) de Galaxy S officieel in Nederland aan de pers gepresenteerd. Het toestel ligt sinds enkele dagen al in de winkels.

Opvallend was echter de aankondiging dat Samsung de volgende maand (Juli) nog twee nieuwe telgen uit de Galaxy familie hier zal presenteren, de Galaxy Apollo Galaxy 5 en de Galaxy 3. Beide toestellen zullen dan ook direct bij ons in de winkels verschijnen.

Helaas mochten er geen foto's van de twee toestellen, die even te zien waren op een slide van de presentatie, gepubl worden. Beide toestellen zijn echter enkele weken geleden al eens uitgelekt. De Galaxy 3 compleet met video en de Galaxy Apollo op de site van Samsung zelf. Daar is die overigens nog steeds te zien.

UPDATE (15u25) Uhhm, ik heb duidelijk zitten slapen ('t was ook warm in de boot :-)) want het gaat dus om de Galaxy 5, die welliicht onder de naam Corby Smart in de winkels komt te liggen en de Galaxy 3 (Apollo). Beide toestellen zijn vorige week tijdens de CommunicAsia al gepresenteerd. Het nieuws is dus dat ze volgende maand al naar Nederland komen (Thanx Arnoud)

Enfin, de Samsung Galaxy S, want daarvoor waren we immers in Loosdrecht, is een bijzonder Android toestel. Als ik eerlijk ben heeft hij uiterlijks, zowel de hardware als de User Interface wel erg veel weg van de iPhone 3G/3Gs, maar dan met Android. De 1 GHz processor die Samsung erin heeft gestopt zorgt dat de Galaxy S bijzonder snel en soepel reageert bij het openen van,  of switchen tussen, de applicaties. Voor een snellere tekstinvoer is de Galaxy S voorzien van Swype. Dat is effe wennen maar het werkt, zeker voor virtuele toetsenborden, wel prima. Hier kun je een (oude) demo zien.

Ander nieuws van Samsung was de mededeling dat de eerste Galaxy binnenkort voorzien zal worden van een Android 1.6 upgrade. Niet echt spectaculair natuurlijk. De opmerking dat voor de Galaxy Spica op korte termijn de Android 2.1 upgrade uitgerold gaat worden is misschien iets interessanter ;-)

Het was bepaald geen slechte dag voor een pers event aan de Loosdrechtse Plassen: Samsung-Loosdrecht-a

Helaas was de presentatie van het toestel zelf binnen ;-) Samsung-Preso-Loosdrecht

De Galaxy 3 wordt een Adnroid 2.1 toestel met TouchWiz 3.0 UI, een 3.2 inch capacitive (WQVGA) TFT touchscreen display, 3G/UMTS/HSDPA support, Bluetooth 3.0 , een 3 megapixel camera, microSD geheugenkaart gleuf en WiFi. De Galaxy 5 heeft veel weg van de Corby en zal waarschijnlijk ook onder de naam Corby Smart in de winkels verschijnen. Qua specs moet dat toestel het doen met een iets kleiner, 2.8 inch, QVGA TFT touchscreen display. De overige specs zijn nagenoeg iedentiek aan die van de Galaxy 3. Hieronder nog twee plaatjes van de Galxy 3 (Apollo) en de Galaxy 5 (Corby Smart): Galaxy_3_-GT-I5800_270x434 Galaxy-5

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.