Toestellen
06 september 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S III verkoopteller nu al op 20 miljoen

De Samsung Galaxy S III vliegt letterlijk als warme broodjes over de toonbanken. Amper zes weken geleden wist de Koreaanse fabrikant al te melden dat er meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht waren.

Nu, begin september staat die teller al op 20 miljoen. Het toestel ligt nog geen vier maanden in de winkels! Eerdere berichten van analisten toonden al aan dat het toestel zelfs bij drie Amerikaanse providers momenteel beter verkoopt dat die andere mega seller, de iPhone 4S.

Van die 20 miljoen Galaxy S III's gingen er 4.5 miljoen naar Aziatische 'klanten', 6 miljoen naar Europa, 4 miljoen naar de VS en 2.5 miljoen werden er in Korea verkocht. Volgens Samsung (Koreaans persbericht) worden momenteel zo'n 200.000 Galaxy S III's per dag verkocht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.