Nieuws
05 september 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S III verkoopt beter dan de iPhone, in de VS

Een analist van Cannacord Genuity heeft becijferd dat de Samsung Galaxy S III in Amerika momenteel beter verkoopt dan de iPhone 4S. Dat klinkt als een behoorlijk succes voor de Koreaanse fabrikant en dat is het natuurlijk ook, maar een kleine nuance is wel op z'n plaats.

Apple verkoopt in de weken voor de komst van een nieuwe iPhone (12 september in dit geval) altijd minder toestellen dan gemiddeld. Veel consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe iPhone zullen immers wachten tot de nieuwe versie beschikbaar komt.

Daarnaast is de Samsung Galaxy S III natuurlijk een gloednieuw toestel dat erg populair is, ook in de VS. Hoe dan ook, een puike prestatie van Samsung, op Apple's 'Home Turf' ;-)).

De verkoopcijfers (zie tabel hieronder) van smartphones in de VS laten zien dat de Galaxy S III deze maand (augustus 2012) bij Verizon, Sprint en T-Mobile op nr 1 staat. Alleen AT&T klanten kopen nog meer iPhones dan Samsung's.

Een ietwat grotere versie van deze tabel kun je hier vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.