Toestellen
21 mei 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S III stock ROM gelekt, toestel al 'ge-root'

Eind deze, of begin volgende, week zal de Samsung Galaxy S III ook de Nederlandse winkels gaan bereiken. Volgens mij wordt de 25e een perslancering van het toestel gehouden.

Nog voordat de Galaxy S III dus in de winkels ligt is de 'stock ROM' al uitgelekt en het toestel ook al ge-root. Dat werd dit weekend althans gepost op XDA Developers.

De tech-savvy lezers die straks hun Galaxy S III willen rooten (op eigen risico natuurlijk) of nu al even met de ROM willen 'spelen' moeten deze (ROM) en deze (root) post van XDA maar even doorpluizen. Daar staan ook de download linkjes voor de software en een 'handleiding' van het root-proces. Overigens is het ook deze ROM waar eerder dit weekend al de S Voice applicatie uitgehaald werd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.