Geruchten
25 januari 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S III specs duiken weer op

Er zijn maar een paar fabrikanten (en toestellen) waarvan vrijwel direct na (en soms zelfs nog vóór) de lancering al geruchten de ronde doen over een eventuele opvolger. Vaak worden absurde specs genoemd, al dan niet ondersteund met een (fake) photoshopje (zoals deze hiernaast van Samsung zelf ;-))

De Samsung Galaxy S II (en in 2009/2010 ook diens voorganger) is zo'n toestel. Geruchten over de Galaxy S III zijn de afgelopen maanden al meerdere keren opgedoken en deze week is dat ook weer het geval, onder andere dankzij een tweet van de beruchte 'Eldar'.

Hij schreef op Twitter namelijk het volgende: "HD resolution, 12 mpx camera, sw tweaks, android 4 – i like my new phone. Eager to see official announcement in Barcelona.” Hoewel hij daarin dus niet de Galaxy S III bij naam noemt wordt nu wel alom aangenomen dat hij het over de opvolger van de succesvolle Galaxy S en S II heeft. Dat de Galaxy S III in Barcelona onthuld gaat worden lijkt een zekerheidje en ook in lijn met de presentatie van diens voorganger in 2011.

Wat de exacte specs gaan worden? Dat blijft grotendeels nog speculeren. Quad core? Ik denk het wel. Een HD scherm? Ook dat. Een 12 megapixel camera? Zou kunnen. Hieronder een overzichtje van de Galaxy S III specs die de afgelopen maanden al de revue gepasseerd zijn, compleet met de 'datum' waarop ze 'uitlekten'.

Eind december: Exynos 4412 Cortex A9 quad core processor, een gerucht dat ruim een maand geleden ook al eens opdook. Daarnaast zou de Galaxy S III ook een groter, 4.6 inch (1280 x 720), display krijgen, een 12 megapixel camera met full HD (1080p) video opname functie, LTe support (4G), 2GB RAM en Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Als klap op de vuurpijl speculeert de Koreaanse bron ook nog over een tweede versie van de Galaxy S III, eentje met een 3D display, Galaxy S 3D wellicht.

Begin oktober (2011): een 4.65 inch Super AMOLED Plus HD display, een 1.8 GHz Exynos Dual core processor met 2GB RAM en een 12 megapixel camera.

Medio september (2011): Wat het meest in het oog springt is de 2 GHz quad-core processor met 1.5GB RAM. Verder wordt gesproken over een 4.65 inch Super AMOLED III display (1280 x 1024), 32GB geheugen, een 10 megapixel camera met full HD (1080p) video opname functie, een 2250mAh accu, NFC en TouchWiz 5 UI.

Enfin, we zullen het wel zien over een week of vier in Barcelona.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.