Geruchten
26 januari 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S III onthulling niet tijdens het MWC ?

De 'standaard' geruchtenstroom over de opvolger van een populair toestel, zoals de Samsung Galaxy S II, is natuurlijk niet compleet zonder een 'van-horen-zeggen' berichtje over mogelijk uitstel van de presentatie en/of lancering ervan.

Welnu, de nog niet officieel bestaande Samsung Galaxy S III heeft een dergelijk gerucht nu ook op haar palmares mogen bijschrijven ;-))

Bronnen 'die er nauw bij betrokken zijn' (natuurlijk) hebben tegenover The Verge en het Duitse BestBoyz laten weten dat de kans heel groot is dat de presentatie van de Samsung Galaxy S III niet tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zal plaatsvinden. Waarom? Volgens verschillende bronnen zou het toestel nog (lang) niet klaar zijn. Anderen zeggen dat Samsung dit keer wil voorkomen dat er weer een half jaar zit tussen de werelwijde presentatie van de nieuwe Galaxy S III en de Amerikaanse lancering.

De tijd zal leren of Samsung inderdaad geen Galaxy S III in Barcelona gaat presenteren. Vorig jaar was de Galaxy S II in ieder geval een van de hoogtepunten op het MWC. Maar, en ik kan mij goed voorstellen dat de Koreanen dat willen voorkomen, het duurde daarna wel nog enkele maanden voordat de Galaxy S II ook echt in de winkels lag. Niet iets dat we doorgaans van Samsung gewend zijn. Daarnaast waren er van de Galaxy S II in Barcelona letterlijk maar een paar werkende exemplaren beschikbaar. Ofwel, het had er alle schijn van dat Samsung de lancering van de Galaxy S II, vorig jaar, maar net gehaald had.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.