Toestellen
29 mei 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S III nu te koop, Pebble Blue komt toch later

Het was al bekend dat de Samsung Galaxy S III vanaf vandaag (29 mei) in de Nederlandse winkels zou liggen. De Koreaanse fabrikant heeft dat zojuist nog in een persbericht bevestigd. Daarin wordt echter niet gerept over de vertraging die de blauwe uitvoering van het toestel toch nog opgelopen heeft.

Vorige week, tijdens de perslancering, zei Geert Mol van Samsung nog dat de blauwe (Pebble Blue) versie van de Galaxy S III hoogstwaarschijnlijk in de eerste volle week van juni (over een dag of zeven dus), beschikbaar zou komen. Dat meldde ik vervolgens ook in mijn videopreview van de Galaxy S III. Helaas lijkt die verwachting nu bijgesteld of, beter gezegd, uitgesteld te zijn.

Diverse bronnen meldden de afgelopen dagen namelijk dat Samung tegen 'kwaliteitsproblemen' aangelopen is voor wat betreft de productie van de 'Pebble' blauwe behuizingen van de Galaxy S III. Samsung heeft dat nu bevestigd. Het gevolg van deze kwaliteitsproblemen is dat de eerste blauwe exemplaren van de Galaxy S III nu waarschijnlijk pas over twee tot drie weken uitgeleverd kunnen gaan worden. Of dat dan ook meteen in Nederland gaat gebeuren is niet bekend, maar gezien het feit dat wij bij de eerste 28 landen horen waar de Galaxy S III te koop is lijkt dat wel waarschijnlijk.

Volgens Samsung Nederland hebben al tienduizenden Nederlanders een Galaxy S III tijdens de pre-order periode besteld. Ik ben benieuwd hoeveel daarvan eigenlijk een blauwe versie zouden willen hebben en wie er nu nog, wat langer dus, op gaat wachten ;-)

Samsung's statement: “Samsung’s Galaxy S III Pebble Blue version comes with a newly invented blue colour and special hyper-glaze material. In order to meet the highest internal quality standards and to provide the best quality Galaxy S III to customers, a short supply of Pebble Blue version is expected in some regions in the next 2-3 weeks. Samsung is working hard to ensure that customers will get the Pebble Blue coloured devices as soon as possible.”

UDPATE (13u40): Dit statement is dus was Samsung zelf meldt. Navraag bij Samsung Mobile in Nederland leerde mij zojuist dat de beschikbaarheid van de blauwe Galaxy S III hier nog altijd op 'begin juni' staat. Letwel, een exacte datum wordt daarbij niet genoemd (ook afgelopen vrijdag niet), maar begin juni is volgens mij vóór de 10e. Daarna is het immers 'medio juni'. Enfin, 10 juni is dus bijna twee weken vanaf vandaag gerekend, maar zeker geen twee tot drie weken (of nog langer).

Naar aanleiding van de berichten over een vertraging van twee tot drie weken had ik Geert Mol van Samsung dus gevraagd wat de impact op deze vertraging voor Nederland was. Hij liet zojuist via een DM weten dat er geen verandering in de melding van afgelopen vrijdag is opgetreden. 'Ik hou het op begin juni' aldus Geert Mol.

Bron (Pebble Blue vertraging)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.