Toestellen
09 november 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S III nu ook de best verkopende smartphone

Samsung is al een jaar de nummer 1 smartphone fabrikant als het gaat om het totaal aantal verkochte smartphones. De iPhone van Apple was echter ruim twee jaar het best verkopende toestel.

Inderdaad, was, want analisten hebben becijferd dat de Samsung Galaxy S III in het afgelopen kwartaal ook de best verkopende smartphone geworden is.

Van de Galaxy S III vlogen er in die drie maanden (juli t/m september) naar schatting 18.2 miljoen over de toonbanken. De populairste Apple smartphone, de iPhone 4S kwam niet verder dan 16 miljoen. Letwel, dit zijn dus schattingen want zowel Apple als Samsung geven geen gedetailleerde verkoopcijfers van hun individuele toestellen prijs. Althans niet per model per periode. Beide fabrikanten maken alleen de totaal verkochte aantallen bekend. Onlangs liet Samsung weten dat sinds de lancering al meer dan 30 miljoen Galaxy S III's verscheept zijn. Apple publiceert alleen de aantallen verkochte iPhones (alle modellen dus) per kwartaal. Dat waren er 26.9 miljoen in Q3 2012.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.