Toestellen
08 juni 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S II vs HTC Sensation

De Samsung Galaxy S II en de HTC Sensation zijn twee toestellen die de komende weken en maanden ongetwijfeld hoge ogen gaan gooien in de smartphone verkoopcijfers.

De boys van PocketNow maakten onderstaande, ruim zestien minuten durenden, vergelijkende video van deze twee high-end, dual core, smartphones.

De conclusie van de reviewer is dat beide toestellen bijzonder goed presenteren maar qua snelheid (processor en browers) en display (helderheid) laat de Samsung Galaxy S II de HTC Sensation een beetje in zijn hemd staan. Wel voelt de HTC Sensation ietwat degelijker aan doordat de Taiwanezen het toestel, met een metalen behuizing, wat zwaarder gemaakt hebben. De Galaxy S II is echter weer een stuk dunner. Naast de video waarin de Galaxy S II en de Sensation het 'tegen elkaar opnemen' hebben ze ook twee 1080p HD video's gemaakt. Die heb ik hieronder ook bijgevoegd.

http://www.youtube.com/watch?v=bEcMAaRUx6Q

De 1080p video's (eerst de HTC en daaronder de Samsung):

http://www.youtube.com/watch?v=1OA8u8AdHeYhttp://www.youtube.com/watch?v=Hqln2QjBxVU

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.