Geruchten
28 juni 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S II 'Plus' met 1.4 GHz dual core processor?

De Samsung Galaxy S II is zonder enige twijfel een van de populairste high-end Android smartphones van dit moment.

Het toestel kreeg nog voor de officiele release al eens een dual core processor upgrade (van 1 naar 1.2 GHz) maar als we deze nieuwe geruchten mogen geloven dan zijn de Koreanen al volop bezig met de volgende upgrade, aka de Samsung Galaxy S II 'Plus'.

Dit toestel zou in augustus of september al op de markt moeten gaan komen. De belangrijkste venieuwing is de aanwezigheid van een 1.4GHz dual core processor. Verder wordt gesproken over 1GB RAM, Android 2.3.4 met Samsung's eigen TouchWiz UI. Geen schokkende veranderingen in vergelijk tot de huidige Galaxy S II.

Overigens doen nu ook al geruchten de ronde dat de verbeterde versie van de Samsung Galaxy S II geen 'Galaxy' toestel zou worden maar dat de Koreaanse fabrikant een andere naam ervoor in gedachte heeft. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.