Geruchten
13 december 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S II Plus en Grand Duos gespot

De Samsung Galaxy S II Plus is het afgelopen anderhalf (!) jaar al enkele keren opgedoken, maar tot nu toe nog zonder foto's.

Welnu een Chinese bron heeft een kiekje, nou ja, render, van het toestel online gezet, samen met een andere nieuwe Samsung, de Grand Duos. Erg verrassend is de afbeelding van de Galaxy S II Plus overigens niet want het toestel lijkt als twee druppels water op de 'gewone' Galaxy S II.

Over de specs is, in vergelijking tot eerdere geruchten, wel wat nieuws te vertellen. Android 4.1.1, een 4.3 inch WVGA display (aanvankelijk werd ook qHD genoemd), 1 GHz dual core processor, een 8 megapixel camera plus een 2 megapixel versie aan de voorzijde. Met die specs, als ze kloppen natuurlijk, lijkt dit toestel eerder op een Galaxy S II Min, dan Plus. De processor is langzamer dan die van de Galaxy S II en in eerdere geruchten werd een 1.4GHz dual core rekenchip genoemd. We zullen het wel zien.

Het tweede toestel, de Galaxy Grand Duos, zou een dual SIM smartphone worden met een 4.5 inch scherm, een 1.2 GHz processor en dezelfde camera's als de Galaxy S II Plus (8MP en 2MP). Uiiterlijk heeft hij heel veel weg van de Galaxy S III.

Via, Bron, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.