Geruchten
30 september 2012 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S II Plus en Galaxy S III Mini op komst?

De Samsung Galaxy S II Plus dook ruim een jaar geleden, nog voor de zomer van 2011 (!) al op in de geruchtencircuits. Eind januari ontving ik uit betrouwbare bron informatie dat het toestel in Q4 van dit jaar in de Nederlandse winkels zou verschijnen.

Welnu, GSM Helpdesk meldt vandaag dat zij (provider) informatie hebben opgedoken waaruit blijkt dat de Galaxy S II Plus inderdaad binnenkort naar Nederland komt. Maar dat is niet alles. Dezelfde bron spreekt ook over de komst van de Galaxy S III Mini.

Over de Galaxy S III Mini is nog niets bekend qua specs, maar uitgaande van de naam is de kans groot dat, als het toestel inderdaad bestaat, hij een kleiner scherm zal hebben en wellicht wat 'mindere' specs om het prijskaartje wat vriendelijker te maken. Op zich zou ik de komst van een Galaxy S III Mini wel vreemd vinden. Ik bedoel, Samsung heeft al voor ieder segment (in prijs en grootte) een of meerdere toestellen in haar assortiment. De enige reden om een Galaxy S III Mini op de markt te zetten lijkt mij dan ook het verder uitbuiten van een succesvolle naam. Wellicht dat iemand in de winkel die geen 550 (of meer) Euro voor een S III wil, of kan, uitgeven, dan eerder voor een S III Mini zou kiezen dan voor de Galaxy S Advance, bijvoorbeeld.

De Galaxy S II Plus heeft, volgens eerdere geruchten, een 1.4GHz dual core processor, 1GB RAM, 4.3 inch display en Android 2.3.4 (Gingerbread). Mij lijkt het toestel dat nu, ruim een jaar later, ICS of Jelly Bean krijgt ;-) Andere specs die genoemd worden: qHD resolutie (960 x 540), 1800 mAh accu, 8 megapixel camera en 16 GB intern geheugen. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.