Geruchten
02 mei 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S II mogelijk deze week al in de winkels?

Ik heb dit weekend vanuit twee onafhankelijke bronnen (die natuurlijk niet genoemd willen worden ;-)) vernomen dat de lancering van de Samsung Galaxy S II in Nederland mogelijk vervroegd gaat worden. Het toestel is onder andere in Korea en Engeland al te koop.

Nederland zou officieel pas over een aantal weken (eind mei) aan de beurt zijn, maar als mijn bronnen over de juiste informatie beschikken, dan het zou dus heel goed kunnen dat de Galaxy S II volgende, of mogelijk zelfs deze week al bij ons in de winkels ligt.

De reden daarvoor zou te maken hebben met het feit dat Samsung, en de diverse telecomshops, willen voorkomen dat het toestel massaal via de parallel import naar Nederland gehaald wordt. Natuurlijk is dit nog een gerucht en Samsung kan, wil of mag dit nog niet bevestigen. Het enige dat de woordvoerders van de Koreanen hier in Nederland op dit moment kunnen (of mogen) zeggen is dat zij het ook 'gehoord' hebben. We zullen dus nog effe wat geduld moeten hebben. Opvallend is wel dat Expansys vorige week al meldde dat zij de Galaxy S II binnen 9 dagen (gerekend vanaf 27 april) al zouden kunnen gaan leveren in Nederland. Vermoedelijk ging het daarbij wel om uit Engeland geimporteerde exemplaren. Enfin, we zullen zien.

UPDATE (14u25): Samsung Nederland kon, zoals ik al verwachtte, nog geen officiele reactie op deze geruchten geven. Het enige dat men wilde zeggen was: "don't jump to conclusions". Dat zal ik verder, op dit moment, dan ook nog maar niet doen ;-))

Voor de liefhebbers heb ik hieronder nog twee nieuwe commercials van de Galaxy S II ingevoegd. De eerste prijst het Super AMOLED Plus display en in de tweede worden HSPA+ en de Dual Core processor de hemel in geprezen.

http://www.youtube.com/watch?v=788MeU_msMIhttp://www.youtube.com/watch?v=zJN92OArd74
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.