Geruchten
07 april 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S II krijgt processor upgrade vóór release

Samsung Estland heeft via hun Facebook pagina laten weten dat de Samsung Galaxy S II nog vóór de defintieve release al een processor upgrade zal krijgen.

Oorspronkelijk zouden beiden cores van de processor, een Cortex-A9, op 1GHz gaan 'draaien', maar dat wordt nu dus 1.2GHz. Het is nog een gerucht, maar GSM Arena claimt inmiddels al een bevestiging hiervan te hebben ontvangen van 'bronnen binnen Samsung'.

Daarnaast valt ook op dat op de Samsung site voor de Galaxy S II de processorsnelheid op dit moment niet meer bij de specs vermeld staat. Daar staat nu alleen nog 'Dual Core Application Processor'. Een reden voor deze pre-release upgrade wordt niet gegeven, maar aangenomen wordt dat Samsung ervoor wil zorgen dat de Galaxy S II, tegen de tijd dat die in de winkels verschijnt qua processorsnelheid nog steeds bij de 'wereldtop' zal horen. Omdat het hier gaat om een software ('overclocking') upgrade en de winkelrelease nog enkele maanden verwijderd is hoeft dit ook niet te betekenen dat de Samsung Galaxy S II pas later beschikbaar komt. Sterker nog, via Twitter heeft Samsung vandaag nogmaals bevestigd dat de geplande releasedatum voor de Galaxy S II, in april, nog steeds gehaald zal worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.