Entertainment
23 juni 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S II gaat (ook) de ruimte in

Eerder dit jaar zagen we al een aantal video's van een Google Nexus S die met behulp van een weerballon, werkend en wel, tot 30 kilometer hoogte reikte.

Welnu, Samsung gaat deze (marketing) stunt herhalen met de Galaxy S II. Op 15 juli wordt een exemplaar, ook met een weerballon, in de stratosfeer, 'gelanceerd'. Net als de Nexus S zal ook de Galaxy S II tot ca. 30 kilometer kunnen stijgen maar ik moet me wel heel erg vergissen als Samsung niet gaat proberen het Nexus S 'record' te verbeteren.

De vlucht van de Samsung Galaxy S II wordt online live, via Ustream, uitgezonden. Daarnaast zal een camera op het scherm van het toestel gericht worden waarop live updates van tweets en andere berichten te zien zullen zijn. Hieronder is alvast een teaser video daarvan te zien. Het speelgoed astronautje ziet er wel leuk uit, toch?

http://www.youtube.com/watch?v=rqosnk41RD8

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.