Nieuws
08 april 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S II eerst naar Korea, Nederland volgt in Q2

De afgelopen dagen werd, mede door het nieuws dat het toestel nog vóór de (winkel)release al een processor upgrade gaat krijgen, volop gespeculeerd over een eventueel uitstel voor de Samsung Galaxy S II.

Welnu, Samsung Nederland bevestigde, net als Samsung HQ overigens, vandaag nogmaals dat de Galaxy S II niet uitgesteld is / wordt. Wel zal het toestel, maar dat was volgens Samsung ook de oorspronkelijke planning, het eerst in Korea op de markt gaan verschijnen, eind april. Nederland volgt in het verdere verloop van dit kwartaal (Q2).

Dat betekent dus hoe dan ook dat de Samsung Galaxy S II bij ons uiterlijk eind juni in de winkels zal liggen. Een preciezere datum is op dit moment nog niet bekend. Op mijn vraag aan Samsung hierover kreeg ik het volgende antwoord: "Nee nog steeds niet exact (behalve Q2)...maar wat wel zeker is is dat het toestel NIET uitgesteld is,..niet elders..en niet hier!" Duidelijke taal van Samsung Nederland dus.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.