Toestellen
27 april 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S II begin mei leverbaar?

De Samsung Galaxy S II is officieel nog niet te koop in Nederland. Als we de online shop van Expansys mogen geloven zal dat echter niet lang meer duren. Daar wordt het toestel namelijk al aangeboden voor 600 Euro (exclusief abonnement) en als je hem nu (27 april) besteld, dan zou hij over 9 dagen afgeleverd worden.

Het fenomeen van pre-orders is niks nieuws, maar in dit geval (zie grotere screenshot hieronder) geeft Expansys dus aan dat het toestel al op voorraad zou liggen bij de leverancier en binnen afzienbare tijd (9 dagen dus) geleverd wordt.

Het zou ook niet gaan om een geïmporteerd model uit Korea (waar de Galaxy S II als eerste in de verkoop ging). Expansys spreekt over het 'EU model'. Natuurlijk heb ik Samsung Nederland gevraagd of dit ook daadwerkelijk klopt. Dat wordt op dit moment nog verder uitgezocht maar de eerste reactie luidde: "Dat lijkt ons wat aan de vroege kant". Als ik meer weet, dan zal ik dat hier zeker nog toevoegen.

Overigens is het toestel ook al bij Amazon in Duitsland opgedoken. Daar wordt gesproken over een levertijd van vier tot vijf weken en de losse Samsung Galaxy S II kost in Duitsland 545 Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.