Geruchten
28 december 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy S en Tab krijgen mogelijk toch Android ICS

Vlak vóór de Kerstdagen had Samsung geen leuk nieuws voor de eigenaren van de Galaxy S en Galaxy Tab. Volgens de fabrikant waren de (hardware) specs van deze twee toestellen niet geschikt voor Android Ice Cream Sandwich. Die upgrade zou er dan dus ook niet komen.

Het zal niemand echt verbazen dat deze mededeling een hoop (boze) reacties van Galaxy S en -Tab gebruikers tot gevolg had. Welnu, volgens een Koreaanse nieuwssite zou Samsung opnieuw gaan onderzoeken of het op een of andere manier toch mogelijk is de Android ICS upgrade geschikt te maken voor de Galaxy S en de Galaxy Tab.

Op zich zijn de specs van de Galaxy S (en Tab) niet eens zo veel anders dan die van de Nexus S, een toestel dat wél een upgrade naar Android ICS krijgt (zij het met wat vertraging door bugs ;-)) Insiders denken dat het probleem bij de Galaxy S en de Galaxy Tab vooral ligt bij Samsung's eigen UI, TouchWiz. Die zou net te veel geheugen nodig hebben om een goede, soepele, gebruikerservaring met Android 4.0 op deze toestellen te kunnen garanderen.

Het wordt afwachten op een (nieuwe) officiële mededeling uit het Samsung kamp omtrent Android ICS en de Galaxy S en -Tab. Formeel hebben de Koreanen hun standpunt daarover nog niet gewijzigd, maar als dat aan de orde is, dan zal die mededeling er wel snel komen. Op dit moment wprdt de stapel de boze en teleurgestelde reacties van Galaxy S en -Tab gebruikers allen maar groter ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.